Frukt- och chokladknytten på grillen/murikkan

(null)
 
(null)
 
(null)
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
 
Vill du flirta med den yngre måltidspubliken (eller vilken gottesugen vuxen som helst😀) är det här en garanterad succé. Hacka och skiva en massa olika frukter och bär, låt var och en välja vad just hen vill ha i sitt knytte. Strö på hackad choklad och ringla på lite honung. Knyckla ihop allt och värm försiktigt på grill eller murikka.
 
Vi brukar använda både ungsfolie och bakplåtspapper. Dels för att vi brukar äta direkt ur knyttet och då känns det trevligare att äta på bakplåtspapper än på folien. Sen är det också betydligt lättare att knyckla ihop folie än enbart bakplåtspapper. Nåja, man gör som man vill med den saken.😀 Använder du grill för att värma hela härligheten är ungdfolie förstås att föredra.
 
Ingredienser:
200 g mjölkchoklad, hackad
Flytande honung
Bär och frukt, tex jordgubbar, mango (gärna den frusna varianten), vindruvor, banan, äpple, päron i bitar. Att strö på flagad mandel är också gott, det ger lite skönt knaper i det mjuka.
 
Gör så här: Dra av lagom stora bitar av folie, ungefär i storlek som ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper uppepå och fördela frukt och bär. Strö på hackad choklad och ringla på bär. Knöggla ihop kanterna. Värm på murikka eller grill. Servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen