Kall oregano- och honungssås
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
Den vackraste maj i mannaminne lockar till stugliv och utomhusmat. Efter dagar fyllda med bad och brygglek dukar vi upp till fest på verandan. Den här såsen skäms inte för sig. Makalöst god till t.ex fetaostfyllda blandfärsbiffar och pomme!😀
Recept på oregano- och honungssås;
2 dl gräddfil
2 dl créme fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka oregano, hackad (prova dig fram, jag plockade några kvistar i kryddlandet, hällde i och smakade av vartefter)
Salt
Peppar
Gör så här: Blanda allt och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Camilla
Oh vad gott det låter. Måste prövas. Tack för tips!
Postat av: Karin / Bevemyrs blogg
Jättegod! En varianter att byta ut oreganon mot basilika också!😀
Trackback