Lax med karamelliserad lök

(null)

(null)
Foto: Karin /Bevemyrs blogg

Årets första lilla minigran är intagen och julen börjar så smått kännas i huset, dofter och pynt. Som vi har längtat!

Kvällens middag, lax med karamelliserad lök smakar oväntat gott och receptet måste sparas här på Bevemyrs.😊


Ingredienser:
4 laxfiléer
1 stor gul lök, skivad
1 stor röd lök, skivad
10 cm purjolök, skivad
2-3 msk sirap
1 msk balsamvinäger
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
4 msk sweet chilisås
1-2 fiskbuljongtärning 

Smör att steka i

Gör så här: Stek löken gyllene i smör, sirap och vinäger, salta en aning. Koka ihop grädde, créme fraich, sweet chili och buljong.  Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda (ta din favoritkrydda) laxen runt om, häll såsen över laxen och fördela till sist löken över alltsammans. Gratinera i 200 grader, 25-30 minuter. Servera med ris och sallad.




Kommentarer
Postat av: Carina

Längesedan igen,väntat och längtat...

2018-11-18 @ 07:58:39
Postat av: Karin / Bevemyrs bloggg

Jag längtat också hit för det mesta men så dyker en massa annat upp och stjäl min uppmärksamhet:)

2018-11-19 @ 19:29:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen