Lax med karamelliserad lök
Foto: Karin /Bevemyrs blogg
Årets första lilla minigran är intagen och julen börjar så smått kännas i huset, dofter och pynt. Som vi har längtat!
Kvällens middag, lax med karamelliserad lök smakar oväntat gott och receptet måste sparas här på Bevemyrs.😊
Ingredienser:
4 laxfiléer
1 stor gul lök, skivad
1 stor röd lök, skivad
10 cm purjolök, skivad
2-3 msk sirap
1 msk balsamvinäger
3 dl grädde
2 dl créme fraiche
4 msk sweet chilisås
1-2 fiskbuljongtärning
Smör att steka i
Gör så här: Stek löken gyllene i smör, sirap och vinäger, salta en aning. Koka ihop grädde, créme fraich, sweet chili och buljong. Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda (ta din favoritkrydda) laxen runt om, häll såsen över laxen
och fördela till sist löken över alltsammans. Gratinera i 200 grader, 25-30 minuter. Servera med ris och sallad.
Kommentarer
Postat av: Carina
Längesedan igen,väntat och längtat...
Postat av: Karin / Bevemyrs bloggg
Jag längtat också hit för det mesta men så dyker en massa annat upp och stjäl min uppmärksamhet:)
Trackback