Hålkakor


(null)

Hembakade hålisar är ett av barndomens allra godaste minnen. Nybakade med en klick smör och ett glas mjölk att dricka där i köket på Dunderhov.❤️

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl  mjölk, 37°
50 g  smör, smält
0,5 msk  salt
1 dl  sirap
ev 1 tsk  brödkrydda
ca 16 dl  rågsikt

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, lös upp den i lite mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa under en handduk i ca 45 min. Kavla ut till 6 runda kakor med ett hål i varje. Lägg två och två på en plåt och jäs i ca 30 minuter under en handduk. Grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen