Hemrullade glassrån

Minst någon gång per år gör vi egna glassrån, gärna när vi har någonting att fira. Den här gången hade två av oss i familjen namnsdag och vad passade bättre än en glassfest.😄 Har du turen att ha ett rånjärn så rulla några strutar, den här smeten ger
perfekt knapriga, spröda och smörgoda rån.
Ingredienser:
Glassrån:
2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk smör att smörja järnet med
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt övrig ingredienser, smörj rånjärnet med lite smör och klicka ut smeten, grädda och rulla till en strut. Fyll med glass och kolasås/chokladsås.
Kolasås:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
Gör så här: Blanda alla ingredienser och låt småsjuda till lagom koncistens.
Chokladsås:
25 g smör
3 msk kakao
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl grädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, blanda i kakaon och sedan övriga ingredienser. Låt småsjuda i 10-15 minuter. Servera med glass, frukt, grädde och annat gott.
Kommentarer
Postat av: Christina
Vad fina rånen ser ut! Jag hade gärna gjort dem men är inne på en växtbaserad bana i livet numera. Ha en fin dag!
Trackback