Krämig Grönpeppargryta

Grytor i alla dess former går inte att få för mycket av. Den här med precis lagom mycket smak av grönpeppar tillhör en av de godare.😊
Ingredienser:
Ca 500 g benfri fläskkotlett, ytterfilé eller liknande, skuren i mindre bitar
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
250 g champinjoner, skivade
1/2 purjolök
2 köttbuljongtärningar
1-2 msk senap
5 dl grädde
2 tsk grönpepparkorn som krossas
1/2 ask gräslök, finklippt strös över
Majzena att reda av med
Gör så här: Fräs köttet och krydda, lyft åt sidan och stek champinjoner, purjo och vitlök. Blanda ihop med köttet och rör i övriga ingredienser. Låt sjuda en stund, red av med majzena och smaka av med salt. Strö över finklippt gräslök. Servera med
ris/potatis/klyftpotatis och en sallad.
Kommentarer
Trackback