Succékaka
När vi åt den här kakan första gången frågade sonen oroligt "Mamma du har inte tappat bort receptet på den här kakan va?" Det hade jag inte, recept av det här slaget håller man hårt i nyporna.😄 För dig som gillar rejält söta kakor är detta en helgedom!
Ingredienser:
200 g smör, smält
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad, smält
100 g smör
Gör så här: Smält smöret. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda i kakao, vetemjöl, bakpulver och det smälta smöret. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt (halv långpammestorlek ungefär). Grädda i 15-20 minuter i 175 grader. Låt svalna. Koka
ihop (ca 10-15 minuter) grädde, socker, sirap och choklad så att det blir en seg smet. Blanda i smör, låt det smälta och bred på kakan. Ställ kallt och skär i bitar, servera med grädde.
Kommentarer
Trackback