Bouef Bourguignon
Tänk att få stå i ett franskt kök och laga Bouef Bourguignon och sedan dessutom få mumsa i dig hela härligheten samtidigt som du tittar ut över Biscayabukten. Bättre kan det knappast bli.
Oavsett om du lagar grytan i ett franskt kök eller inte så smakar dem alldeles utsökt, recept kommer här:
Ingredienser:
800 g nötkött, skuret i mindre bitar
1 morot, slantad
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
1 paket bacon, skuret i mindre bitar
4 msk tomatpuré
2 kryddmått timjan
200 g champinjoner
6 dl rött vin
4 dl vatten
3-4 köttbuljongtärningar
Salt och peppar
Gör så här: Stek köttet tillsammans med vitlök och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek baconet. Blanda sedan ihop allt och låt sjuda tills köttet är mört och grytan riktigt ihopkokad. Servera med potatis/ris och grönsaker.
Kommentarer
Trackback