Fransk rabarbermarmelad

(null)

Fransk rabarbermarmelad, väldigt god och lite annorlunda då den innehåller smör.

Det här blir bloggens sista inlägg från Frankrike, efter tre veckor här längtar vi nu hem till Sverige. I nästa inlägg ses vi ute på ön och äter brygglunch. 

Ingredienser rabarbermarmelad:
1 kg finskuren rabarber
1 kg socker
30 g smör

Gör så här: Blanda socker och rabarber och låt stå i en bunke över natten. Lägg i en kastrull och koka upp, rör i smöret. Låt småkoka i 30-45 minuter (prova när den är klar genom att lägga en klick på en talrik, när det svalnat ser du om den har bra marmeladkonsistens). Häll upp i små burkar och förvara i kylskåp.

Bretagne är så oerhört vackert, att packa ner matsäck och vandra mängst med kuststräckan är en enastående upplevelse.

(null)


(null)

(null)

(null)


(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen