Godaste glassen

(null)

Så här i sommartider vill jag passa på att bjuda på ett sagolikt gott recept på hemgjord glass. Receptet fick jag för många år sedan av makens kusin. Ett enkelt recept där glassen inte behöver röras under tiden den stelnar i frysen utan bara vispas ihop, fryses och serveras. Glassen blir verkligen toppengod!

Ingredienser:
 
4 ägg
2 1/2 dl socker
400 g hallon, färska eller frysta (eller annan valfri fyllning)
5 dl vispgrädde
1 nypa salt
 
Garnering:
2 dl blåbärssylt
hallon och blåbär
 
Gör så här: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga. Mosa hallonen och rör ner i bunken med de vispade gulorna. Vispa sedan  vitorna tillsammans med sockret och salt till hårt skum. Vispa grädden och vänt försiktigt ihop grädde, äggula/bär och äggvita/socker. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform  och häll ner smeten. Ställ formen i frysen i minst fem-sex timmar. Tag ut formen, tag av metallkanten, bred på sylt och garnera med hela bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen