Porterkyckling
Den här kycklinggrytan med bl.a porter, svartvinbärssaft, soja, enbär och grädde är fantastiskt smakrik och mustig. Riktigt god! Perfekt efter en dag på sjön som i vårt fall.😀
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé, skuren i småbitar
Salt och peppar
5 dl grädde (gärna vispgrädde)
1 dl outspädd svartavinrssaft
1 dl kinesisk soja
3 köttbuljongtärningar
2,5 dl porter
5 torkade enbär, krossade
1 tsk torkad timjan
2 gula lökar, skuren i klyftor
2 morötter, slantade
Gör så här: Stek kycklingen och krydda med salt och peppar. Rör i övriga ingredienser och låt puttra em stund. Servera med ris/klyftpotatis, sallad och gärna en klick gräddfil.
Sommaren visar sig från sin allra finaste sida över den vackraste av skärgårdar.
Kommentarer
Trackback