Chapati på Muurikkan
Chapati är ett indiskt ojäst tunnbröd som traditionellt äts till måltider. Det förekommer även i andra delar av världen där det fylls med allt från kött och grönsaker till frukt och bär. Vi gjorde en egen "Afternoon Tea -variant" som vi stekte
på Muurikkan och åt vid bryggan. Fyllning ost och marmelad. Så gott att vi bestämde oss för att göra dubbel sats näst gång.😀
I nästa blogginlägg bjuder jag på en läcker men något bortglömd klassiker!
Ingredienser Chapati :
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk olja
2 dl ljummet vatten
Gör så här: Knåda ihop allt, kavla ut till 10 runda bröd. Stek i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida. Ät som de är till en måltid, fyll med stekt kött, kall sås och grönsaker eller med vad helst du tycker är gott. Vi
hyvlade på ost och ringlade över marmelad. Om du ska steka dem på Muurikkan när du är på utflykt så kavla ut hemma och lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan varje brödbit. Plocka fram när de är dags att stekas.
Kommentarer
Trackback