Chokladmousse
Den här chokladmoussen har varit en STOR favorit de senaste åren. Enkel att göra och lätt att variera beroende på vilken chokladsorter du väljer. Tänk att tre ingredienser kan smaka så gott.😊
I nästa inlägg ses vi i Frankrike och kommer sedan att under några veckor njuta av ett av världens godaste kök. Ett o annat semesterfoto dyker säkert upp också!😃
Ingredienser:
3 -5 dl vispgrädde
200 g blockchoklad/mjölkchoklad/toblerone eller annan choklad du tycker om
2 -3 äggulor
Gör så här: Vispa grädden fast, knäck äggen och separera gulan från vitan, lägg gulorna i en skål, smält chokladen (låt den inte bli för varm) och rör ner den i skålen med äggulorna, du får röra ordentligt så att det blir en jämn chokladsmet.
Häll nu ner chokladsmeten i den vispade grädden, fördela i glas eller skålar och ställ kallt någon timme eller så. Servera med grädde och bär.
Kommentarer
Trackback