Fransk fisksoppa
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5cfea4019606ee32c0377d2e.jpg)
Ett år sedan sist och äntligen tillbaka i Frankrike och Bretagne igen. Det franska matlivet passar smaklökarna som handen i handsken. Vi glufsar glatt i oss den ena delikatessen efter den andra (inte minst det hav av goda ostar som finns
i minsta snabbköp😄). Även fiskdiskarna dignar av läckerheter och den här franska fisksoppan är den godaste soppan som Marty ätit i hela sitt liv. Inget dåligt betyg från en sexåring!😊
Ingredienser:
400 g frusen eller färsk torsk, tärnad
1 gul lök, hackad
2 vitlökar, hackade
1 palsternack, ansad och strimlad
500 g potatis, skalad och tärnad
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar
1 dl créme fraiche
Salt och peppar
Olja att steka i
Gör så här: Fräs gul lök och vitlök i olja. Lägg i palsternacka , timjan, tomatpuré och potatis och fräs en stund till. Häll i vatten och buljong och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i créme fraiche och
lägg i fisken, koka i några minuter. Servera med en bit gott bröd.
För er som inte provat att bo via air-bnb så testa för sjutton. En snabbfil rakt in i kultur, sedvänjor och traditioner. Vårt första boende här i Frankrike är ett otroligt fint Airbnb-hus som verkligen rekommenderas. Det är bara att höra av sig om någon vill ha adressen. 😊
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d153600ddf2b373cfa44da2.jpg)
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d1535ceddf2b373ba318cb0.jpg)
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d1535c92a6b227083713f68.jpg)
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d1535c29606ee5ae9d00a94.jpg)
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d1535ba2a6b227000939dda.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5d1535d49606ee5b06aea8c5.jpg)
Kommentarer
Trackback