Fransk fisksoppa

(null)

Ett år sedan sist och äntligen tillbaka i Frankrike och Bretagne igen. Det franska matlivet passar smaklökarna som handen i handsken. Vi glufsar glatt i oss den ena delikatessen efter den andra (inte minst det hav av goda ostar som finns i minsta snabbköp😄). Även fiskdiskarna dignar av läckerheter och den här franska fisksoppan är den godaste soppan som Marty ätit i hela sitt liv. Inget dåligt betyg från en sexåring!😊

Ingredienser:
400 g frusen eller färsk torsk, tärnad
1 gul lök, hackad
2 vitlökar, hackade
1 palsternack, ansad och strimlad 
500 g potatis, skalad och tärnad
1 tsk torkad timjan
3 msk tomatpuré
1 liter vatten + 3 fiskbuljongtärningar
1 dl créme fraiche
Salt och peppar
Olja att steka i

Gör så här: Fräs gul lök och vitlök i olja. Lägg i palsternacka , timjan, tomatpuré och potatis och fräs en stund till.  Häll i vatten och buljong och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i créme fraiche och lägg i fisken, koka i några minuter. Servera med en bit gott bröd.

För er som inte provat att bo via air-bnb så testa för sjutton. En snabbfil rakt in i kultur, sedvänjor och traditioner. Vårt första boende här i Frankrike är ett otroligt fint Airbnb-hus som verkligen rekommenderas. Det är bara att höra av sig om någon vill ha adressen. 😊
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen