Landgången en bortglömd klassiker och läckerhet

(null)

Landgången som företeelse och maträtt är över 100 år gammal. Då i början av 1900-talet sågs den som en finare maträtt som bjöds till lunch vid festligare tillfällen. Traditionsenligt skulle smörgåsen först ätas från det håll där sillen hade placerats, precis som du tar sill först när du äter smörgåsbord. 

Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t.ex rökt lax, skaldjur, ägg, röror, skinka, hyvlad ost, grönsaker och frukt. Supersmarrigt!

Förslag på två enkla röror att klicka på:

1. 1 dl smetana, hackad skinka och hackad gräslök, smaka av med salt. (Favoritröran)

2. 1 dl vispad grädde, 1 dl gräddfil, några msk majonnäs, 1 burk tonfisk, någon msk fint hackad rödlök, smaka av med salt.

I nästa blogginlägg äter vi chokladbollar med twist.😊


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen