Tarte tatin
En klassisk fransk äppelkaka som är så mycket godare än den ser ut att vara på ett foto. Riktigt riktigt läcker!
Ingredienser:
5 äpplen, skalade, urkärnade och skurna i skivor
2 dl socker
75 g smör
1 smördegsplatta
Gör så här: Smält smöret och sockret i en stekpanna (låt det gärna bli lite brunt och karamelliserat), blanda i äppelklyftorna och låt dem småputtra i ca 10 minuter. Om du använder en stekpanna som tål ugnsvärme så dra den från plattan och kläm
fast smördegsplattan uppepå, annars häller du över över äpplena och sås i en ugnssäker form och gör likadant med smördegsplattan, grädda i 20 minuter i 200 grader och sedan ytterligare 10 minuter i 150 grader. Ta ur ugnen och skär loss smördegen från
kanterna, vänd uppochner och lägg kakan på ett fat. Servera med glass eller grädde.
Kommentarer
Trackback