Tarte tatin

(null)

En klassisk fransk äppelkaka som är så mycket godare än den ser ut att vara på ett foto. Riktigt riktigt läcker!

Ingredienser:
5 äpplen, skalade, urkärnade och skurna i skivor
2 dl socker
75 g smör
1 smördegsplatta

Gör så här: Smält smöret och sockret i en stekpanna (låt det gärna bli lite brunt och karamelliserat), blanda i äppelklyftorna och låt dem småputtra i ca 10 minuter.  Om du använder en stekpanna som tål ugnsvärme så dra den från plattan och kläm fast smördegsplattan uppepå, annars häller du över över äpplena och sås i en ugnssäker form och gör likadant med smördegsplattan, grädda i 20 minuter i 200 grader och sedan ytterligare 10 minuter i 150 grader. Ta ur ugnen och skär loss smördegen från kanterna, vänd uppochner och lägg kakan på ett fat. Servera med glass eller grädde.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen