Västerbottenlax

(null)


Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost.  Supergod!

I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan.😊

Ingredienser:
4 laxfiléer
150 g riven västerbottenost
5 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
1 citron, skalet, smaka av med lagom mycket av saften
Salt
Peppar 

Gör så här: lägg filéerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Lös upp buljongtärningarna i lite ljummen grädde och blanda sedan i resten av grädden, riven ost och saft och skal av citron. Smaka ev. av med salt. Häll allt över fisken och gratinera i 200 grader tills fisken är genomstekt.  Garnera med dill och servera med färskpotatis/ris/klyftpotatis.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen