Vitlök- och senapsdip
Att vispa ihop sin egen majonnäs är faktiskt hur enkelt som helat. Här i en klassisk smaksättning med senap och vitlök. Väldigt gott att dippa tex Sötpotatispomme eller klyftpotatis i.
Ingredienser:
1 vitlök finhackad
3/4 tsk senap, gärna Dijonsenap
2 äggulor
1/4 tsk salt
1 1/2 dl olja
Gör så här: Blanda vitlök, senap, äggulor och salt. Vispa i (gärna med elvisp) olja i en tunn stråle. Servera tillsammans med kött/hamburgare/pomme m.m
Frankrike har en lång härlig kuststräcka, på sina ställen är skillnaden mellan ebb och flod enorm. Landremsan som möter havet är oftast bördig åkermark där grödor av olika slag frodas. En kvällspromenad att leta strandfynd och njuta av den rika
växtligheten är en lisa för själen och något att minnas mörka vinterkvällar.😊
Kommentarer
Trackback