Gorgonzolafylld lax med Sherrysås

(null)


Våren är en av de mysigaste tiderna att vara ute i stugan på ön. Föremål och platser upplevels  som på nytt samtidigt som annat blir ett kärt återseende. De tidiga morgonpromenaderna när tjockan ligger tät, upptäcktsfärderna med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och  hav. 

Fisk här ju definitivt hemma på menyn. Tycker du om lax och den lite distinkta smaken av gorgonzola så kommer du att älska den här rätten. Sherrysåsen som serveras till är pricken över i, kronan på verket eller kort och gott väldigt väldigt god. Ett tips är att göra en rejäl laddning - det kommer att gå åt!

Anteckning för egen del: Detta är en av laxfavoriterma. 😊

Gorgonzolalax
Sherrysås
  • 2 dl Sherry
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 5 dl créme fraiche
  • 1 dl hackad dill (uteslut om du vill)
  • 2 msk smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 

Skär ett snitt i 4-5 laxfiléer och lägg dem  i en ugnsfast form. Putta ner ca 2 msk gorgonzola i skåran på varje bit. Salta och peppra (eller använd någon annan krydda du tycker om) varje bit. Gratinera i ugnen i ca 15 min (titta försiktigt och se efter när fisken är genomstekt). 

Såsen: blanda Sherry och grönsaksbuljong i en kastrull, koka upp och låt reducera ner till hälften. Blanda i créme fraiche och smör. Låt småputtra en stund. 

Servra med färskpotatis/ris/klyftpotatis och en sallad.

(null)
Alla väder är på något sätt tilltalande här ute på ön. 
 
(null)         
Ett upphittat ägg, antagligen är det en svanunge som kravlat sig ut för att upptäcka världen.😊
(null)
Årets första paddeltur!👌🏻 
















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen