Grillade kebabspett med vitlökssås
Ö-liv och lata, lediga, sköna dagar. Hallonbåten tar oss med på äventyr och det enda vi kan önska är att dagarna inte ska ta slut. Hungrig blir man hur som helst och grillade kebabspett smakar underbart.
I nästa inlägg bjuder jag på en krämig mascarponekyckling. Håll utkik!😊
Ingredienser kebabspett:
1 kg nötfärs
- 2 msk lökpulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk vitlökspumver
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk oregano
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk örtsalt eller vanligt salt
Gör så här: Blamda allt och forma till ca 10 "korvar", trä upp på träspett och grilla tills de är genomstekta (vi brukar lägga en folie på grillgallret). Servera på tortillabröd med sallad, gurka, tomat, lök (och ev andra grönsaker och frukter som du tycker om). Ringla över viktöksås. Det är även gott att istället för tortillabröd servera spetten med ris eller pomme.
Vitlökssås:
3 dl gräddfil
1 dl créme fraiche
3/4 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta pressad
1 /2 dl fanta (läsk alltså)
1 1/2 msk chilisås
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk Sambal oelek
1/2 tsk svartpeppar
1/2 - 1 tsk salt
Gör så här: Blanda allt och låt gärna stå svalt en stund innan servering.
Kommentarer
Trackback