Happy Valborg

(null)

(null)
Foto: Karin/Bevemyrs blogg

För fjärde året i rad gjorde vi denna enkla men väldigt mysiga Valborgsmässoeldstårta. Extra trevligt i år då det var eldningsförbud i länet där vi bor och inga stora eldar fick tändas.

Ingredienser:
Kladdkaka
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl

Gör så här: Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Smöra en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Grädda i 175 grader (varmluft) 200 grader vanlig ugn i ca 20 minuter. Servera gärna ljummen med glass eller grädde.
 
Garnering:
1 påse hårda karameller eller klubbor i rött och gult
1 paket fingerkex med choklad
 
Gör så här: Krossa karamellerna i respektive färg i en påse, strö ut ett lager på en plåt och låt allt smälta i ugnen i 150 grader, ca 15 minuter.  Låt svalna och bryt sedan i lagom stora eldbitar. Placera ett värmeljus i mitten och tryck ner valborgselden runt omkring och garnera med fingerkexen. Servera med grädde och hallon.

Kommentarer
Postat av: IZH

Äntligen kom jag till skott att testa denna! Har tänkt på den varje valborg sedan du publicerade den första gången. Succé!! Tusen tack för många fina recept genom åren. Trevlig valborg.

2020-04-30 @ 16:14:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen