Kladdkaka med mjölkchokladfyllning
Idag firar vi nationaldagen med en riktig gobit. Det är Fabians absoluta favoritkaka, när jag berättade att jag skulle blogga receptet tyckte han att jag istället skulle sälja det så att vi kunde bli miljonärer.😃
I nästa blogginlägg plockar vi fram Muurikkan och steker oss lite Afternoon Tea.
Recept på kladdkaka med mjölkchokladfyllning:
Ingredienser
- Kaka:
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- Mjölkchokladfyllning:
- 200 g mjölkchoklad (hackad)
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- 25 g rumsvarmt smör
Gör så här: Smält smöret och rör i övriga ingredienser. Häll i en bakplåtpappersklädd form (ca20x30 cm). Grädda i ca 30 minuter i 150 grader. Låt svalna.
Mjölkchokladfyllning: Koka upp grädden och blanda i övriga ingredienser. Ställ in i kylskåp i ca 30 minuter och bred det sedan över kakan. Placera kakan i frysen en stund så att den hårdnar, skär i bitar och servera. Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Trackback