Sommartårta
Tårta kan vara så fantastiskt gott, inte minst i sommartider när naturen dignar av frukt och bär som kan användas som garnering. Receptet till den här hittade jag i ett nummer av Buffé (om jag minns rätt) för ett tiotal år sedan. Väldigt
enkel och väldigt god, jag har inte kunnat motstå den sedan dess.😊
Ingredienser:
2 hembakade eller färdigköpta marängbottnar
200 g mjölk/block-choklad, använd någon sort som du tycker om
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 + 250 g frysta hallon (som du låter tina lite försiktigt)
Gör så här: Gör två marängbottnar eller köp två färdiga. Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp 1 1/4 dl grädde som du sedan häller över den hackade chokladen. Rör om så att chokladen smälter. Ställ kallt. Vispa 3 dl grädde, blanda ner 250 g hallon, sockra ev lite. Lägg den ena marängbottnen på ett fat, bred ut chokladsmeten och sedan klickar du på drygt hälften av hallongrädden. lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden uppe på. Garnera med ca 250 g hallon. Servera, om du låter tårtan stå kommer maränglager nr två att mjukna vilket är gott det också!:)
2 hembakade eller färdigköpta marängbottnar
200 g mjölk/block-choklad, använd någon sort som du tycker om
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 + 250 g frysta hallon (som du låter tina lite försiktigt)
Gör så här: Gör två marängbottnar eller köp två färdiga. Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp 1 1/4 dl grädde som du sedan häller över den hackade chokladen. Rör om så att chokladen smälter. Ställ kallt. Vispa 3 dl grädde, blanda ner 250 g hallon, sockra ev lite. Lägg den ena marängbottnen på ett fat, bred ut chokladsmeten och sedan klickar du på drygt hälften av hallongrädden. lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av grädden uppe på. Garnera med ca 250 g hallon. Servera, om du låter tårtan stå kommer maränglager nr två att mjukna vilket är gott det också!:)
Kommentarer
Trackback