Pinfärska kantareller i krämig gryta

(null)

(null)

(null)

Här om dagen packade vi  sovsäckar, liggunderlag och tält, stuvade ner alltsammans i en roddbåt och gav oss iväg till en öde ö. På ön hittade vi inte bara en vidunderlig utsikt och en perfekt plats att slå upp tälten på utan även en hel massa kantareller. 

Idag lagade vi en riktigt god kantarellgryta som gav oss mersmak att ge oss ut och hitta ännu fler svampar.😊

Recept:
1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar
1 rödlök, finskuren
Salt
Peppar
2-3 tsk flytande kycklingbuljong
2 påsar kantarellsås (pulvervarianten)
2 dl creme fraiche.
1/2 liter smörstekta färska kantareller.
1/2-1 msk kinesisk soja

Gör så här: Stek kyckling och rödlök, salta och peppra. Koka ihop kantarellsås enligt anvisningarna på förpackningen och håll den över kycklingen. Rör i övriga ingredienser. Smaka av med salt. Servera med ris/klyftpotatis/kokt potatis och en sallad. 


(null)

(null)

Varsin macka med gräddstuvade kantareller räckte skörden till också. Gudagott!
(null)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen