Flädersaft med citron
Foto: Karin/Bevemyrs blogg
Tänk vilka fina terriner som stod på middagsborden förr i tiden. Jag har svårt att tro att en soppa kan smaka dåligt som serveras i en sådan skönhet. Men idag vankas det inte soppa utan flädersaft som passar perfekt att serveras
som bål ur terrinen en varm sommardag eller vilken annan dag som helst på året för den delen.😍
Fläderblomningen är en av årets högtider och just nu står buskarna för full blom här i Östergötland. Har du turen att kunna lägga beslag på några klasar fläderblommor så passa på att göra dig lite ljuvligt god saft. Recept kommer här:
20-30 klasar fläderblommor, väl sköljda.
1 -2 ekologisk citroner, skurna i skivor
1 påse citronsyra, 30 g
1 liter kokhett vatten
1 kg socker
Gör så här: Blanda allt utom socker och låt stå svalt i några dygn (jag brukar låta den stå i 1-3 dagar beroende på hur mycket tid jag har.) sila av med en silduk (en kökshandduk fungerar också). Rör i sockret och koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter, skumma
av några gånger. Låt svalna. Häll upp på flaskor, förvara svalt och ta fram någon då och då och njut av den somrigaste av smaker.
Kommentarer
Trackback