Mandelkaka




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Lillungen har firats ordentligt hela helgen, goa gäster, massor av fina presenter, smörgåstårta (recept hittar du i den här kategorin), mysig korvgrillning i kakelugnen och gott firarbröd (bl.a kondiskakor, recept i den här kategorin). Receptet på en av de andra läckra födelsedagskakorna det bjöds på (GOD!!!) kommer här:


Ingredienser:
2 ägg
11/2 dl socker
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
100 g mandelmassa
2 dl aprikospuré (1 barnmatsburk, 200 g)
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 dl vispgrädde
florsocker

 


Gör så här: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skålla, skala och mal mandeln. Hacka hasselnötterna.
Hacka mandelmassan. Rör ner aprikospuré, mandel, nötter och mandelmassa i äggsmeten. Smält smöret och rör ner det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det. Vispa grädden och rör försiktigt i den.

Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C.


Låt kakan stå minst ett par timmar i formen innan den serveras. Pudra med florsocker.

 

 

 

 

 

 

 

Rutschkanan förresten...superhärlig, helt gjord i trä och kommer från IKEA, 995:-

 


Kommentarer
Postat av: Lillis

Ser verkligen gott ut. Hmm, skall testa nästa gång det blir kafferep.

2009-10-16 @ 18:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen