Köttfärsrulle med smak av pineapplesalsa
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här är en riktigt riktigt god kvälls och mysrätt! Själva "rullen" är gjord på samma sätt som till "räkrullen" jag bloggat tidigare (finns i den här kategorin). Fyllningen är en pineapplesalsa (hittar du bland tacotillbehören) inspirerad köttfärsröra! GOTT!!!
Botten:
100 gr smör
3 dl vatten
2 dl mjöl
3 ägg
Köttfärsröra:
500 gr nötfärs
1 stor lök (hackad)
2 vitlökskryddor (pressade)
1/2 - 1 burk Pineapplesalsa
3 msk tomatpure
1/2 - 1 köttbuljongtärning
lite vatten
salt
peppar
socker
Gör så här: Koka ihop smör, vatten och mjöl till en redning. Tag kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget. Häll smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper) och grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Bryn färsen tillsammans med lök och rör i övriga ingredienser och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och lite socker. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulle. Skäres i lagom stora skivor och serveras kall (gärna 6- 8 timmar efter att den rullats) eller ljummen tillsammans med en sallad. GOOOOTTTT!!!!!
Köttfärsröra:
500 gr nötfärs
1 stor lök (hackad)
2 vitlökskryddor (pressade)
1/2 - 1 burk Pineapplesalsa
3 msk tomatpure
1/2 - 1 köttbuljongtärning
lite vatten
salt
peppar
socker
Gör så här: Koka ihop smör, vatten och mjöl till en redning. Tag kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget. Häll smeten i en långpanna (klädd med bakplåtspapper) och grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Bryn färsen tillsammans med lök och rör i övriga ingredienser och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och lite socker. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulle. Skäres i lagom stora skivor och serveras kall (gärna 6- 8 timmar efter att den rullats) eller ljummen tillsammans med en sallad. GOOOOTTTT!!!!!
Kommentarer
Postat av: Marie c
Den här måste jag göra i helgen.
Postat av: Karin
Jaa, gör det! Den är gooood!
Trackback