Sega mandelbollar
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1067987/images/2010/mandelboll_86714886.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Valborgsmässoafton bjöd på en brasa väl värdig vårt hedniska högtidsarv, vackert ljummet vårväder, grillpremiär, underbar skönsång från manskören där alla hade passerat 80-årsstrecket, raketer med sådant ös att lillungen tappade andan och nattligt fika med Veronicas nybakade goda mandelbollar=)
Bollarna smakar lite som segt gräddad mandelmassa, inte alls dumt med andra ord!:)
I nästa blogginlägg ska vi fortsätta att botanisera i min vackra gammelfaster Stinas snirkliga receptbok! (kika här)
___________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g mandel
1 1/4 dl socker
2 äggvitor
florsocker att rulla bollarna i
(i senaste Buffé finns ett liknande rerept där man tillsatt 1 1/2 msk Amaretto, det är säkert gott det också!:)
Gör så här: Mal eller mixa mandeln fint, tillsätt socker och äggvitorna. Forma till bollar (blöt ev händerna) och rulla dem sedan i florsocker. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anna
Seg mandelmassa? Mmmm, det låter jättegott!:)
Postat av: Jennie
Mumsigt!!!
Postat av: Sofia
Dina kakor ser jättegoda ut! Fina bilder du tar ;)
Postat av: Lena
Mums fillibabba!
Postat av: Johanna
Hej! Nu har jag provbakat och de blev verkligen goda. Jag funderade lite på storleken, hur många fick du ut av receptet? Det var lite lurigt att veta när de var klara och jag var rädd att de skulle bli för brända på utsidan av sockret som smälte.
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Hej! En sats blir ungefär 15-20 st om man gör dem valnötsstora ungefär. Kul att du tyckte om dem!:) /Karin
Trackback