Äpplesaft


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Kan man få en finare hemskördad gåva? Glad blev jag i alla fall!:) Gott bröd gör givaren också!! (kika här)


I nästa blogginlägg tar vi oss en titt på hur man kan värma sig när insamling till Världens barn pågår!:)
____________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

3 kg skurna äpplebitar

3 l kokande vatten

1-1,5 kg socker

Saften av 2 citroner

 

Gör så här: Skölj äpplena och skär dem i tunna skivor. Skal och kärnhus kan vara kvar, skär bort fläckar och skadade partier. Lägg äppleskivorna i en rostfri hink eller bunke. Häll över kokhett vatten, så att det lagom täcker äpplena. Lägg en eller två tallrikar som tyngd, så att inte äpplebitarna flyter upp. Låt stå svalt och dra 3-4 dygn.

Sila av saften, tillsätt citronsaft och socker och rör om till sockret smält. Med angiven sockermängd behöver saften förvaras fryst.


Kommentarer
Postat av: Jimmie

Dina bilder är så otroligt snygga.

2010-10-24 @ 14:43:19
URL: http://varldensbastamatblogg.blogg.se/
Postat av: Sussie

Så gott det låter med äppelsaft! Bra måltidsdricka också!

2010-10-24 @ 16:02:47
Postat av: Jens

Jättefina foton!!!

2010-10-24 @ 21:46:35
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

vad gott med hemmagjord saft :-)

2010-10-25 @ 06:09:09
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen