Äpplesaft
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kan man få en finare hemskördad gåva? Glad blev jag i alla fall!:) Gott bröd gör givaren också!! (kika här)
I nästa blogginlägg tar vi oss en titt på hur man kan värma sig när insamling till Världens barn pågår!:)
____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
3 kg skurna äpplebitar
3 l kokande vatten
1-1,5 kg socker
Saften av 2 citroner
Gör så här: Skölj äpplena och skär dem i tunna skivor. Skal och kärnhus kan vara kvar, skär bort fläckar och skadade partier. Lägg äppleskivorna i en rostfri hink eller bunke. Häll över kokhett vatten, så att det lagom täcker äpplena. Lägg en eller två tallrikar som tyngd, så att inte äpplebitarna flyter upp. Låt stå svalt och dra 3-4 dygn.
Sila av saften, tillsätt citronsaft och socker och rör om till sockret smält. Med angiven sockermängd behöver saften förvaras fryst.
Kommentarer
Postat av: Jimmie
Dina bilder är så otroligt snygga.
Postat av: Sussie
Så gott det låter med äppelsaft! Bra måltidsdricka också!
Postat av: Jens
Jättefina foton!!!
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
vad gott med hemmagjord saft :-)
Trackback