Farmors kladdkaka med rabarber
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Sist när jag var ute på Dunderhov (läs föräldragården) kom Gunnel (här) förbi med en squashplanta, fikade och småpratade en stund. Själv satt jag och skar rabarber till några nya baljor rabarbersaft. Hon berättade då att hon av en väninna fått ett supersmarrigt recept på en kladdkaka med rabarber. Hon hade bakat den flera gånger och rekommenderade den varmt.
När sedan prästen skulle komma hem på "inför-dopet-samtal" passade jag på att provbaka kakan för att ha något att bjuda på. Det visade sig vara en riktigt härlig söt-sur försommarkaka. Serverad med grädde glufsade man gärna i sig inte bara en utan flera kak-påtårar.
_______________________________________________________________________________________________
Ingredienser till Farrmors kladdkaka:
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör, svalt
1 rabarberstång skuren i cm-tjocka bitar
Gör så här: Rör samman ägg, socker, vetemjöl och smör. Häll smeten i en smord och bröad form (gärna med löstagbar kant). Stick ner rabarber, inte för tätt (då kan den lätt bli för sur). Grädda i 180 grader i ca 45 minuter. Strö på socker när kakan svalnat. Servera med grädde.
Kommentarer
Postat av: Katarina
Åh, den här låter mycket god!
Postat av: marie.c
Mums, vad god den blev :)Kommer verkligen baka den igen.
Postat av: Anonym
Mums, vad god den blev :)Kommer verkligen baka den igen.
Postat av: Marja
Wow,vilken annorlunda och spännande kladdkaka! Bakade själv en rabarberpaj igår, men jag hade tyvärr för lite sötning i den...
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Sussie
Suveränt god!! En ny favorit!
Trackback