mellandagsscones
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När vi åt scones häromdagen smakade det så hiskeligt gott att vi var tvungna att knåda ihop en ny omgång till kvällsfikat igår. Den här gången utan saffran. Tillsammans med den tända brasan i köket, grönt te, varm choklad, ost och marmelad blev det hela mellandagsljuvligt.
_______________________________________________________________________________________________________
Ingredienser (ca åtta bröd):
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 msk strösocker
50 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 msk strösocker
50 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 dl mjölk
Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Knåda in smöret så att massan blir smulig. Rör ner ägg och mjölk. Kavla ut (använd mer mjöl om det behövs) tll en 1 1/2 cm tjock platta, tryck ut cirklar eller kvadrater med ett mått. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Dela och servera genast.
Mellandagarna bjuder inte bara på scones. Julklappslek avnjuts också.
Ett legoufo. Själv gillar jag skarpt den modiga gubben med grepen.
Lillasysters virkade docka. Syrsan fick en av mormor förra julen HÄR
Kommentarer
Postat av: Felicia
Smarrigt med scones!!:) vilken fin dockvagn, syrsan har fått, minns själv hur populärt det var för mig när jag fick min första dockvagn!:)
God Fortsättning!! Kram...
Trackback